9.4 C
Brno
Sobota, 12 října, 2024
- Reklama -časopis
DomůRady a NávodyUpratovanie bude hračka vďaka jednoduchej metóde: Musíte vedieť dobre organizovať a tiež...

Upratovanie bude hračka vďaka jednoduchej metóde: Musíte vedieť dobre organizovať a tiež škatuľkovať

Trápite sa s upratovaním a vždy máte osypky, len si spomeniete, čo vás čaká? To sa môže stať minulosťou, pokiaľ začnete svoje upratovanie tak trochu rozdeľovať, organizovať a škatuľkovať.

Rutiny poskytujú bezpečnosť. Ale rýchlo sa stanú nudnými. Z tohto dôvodu stojí za to znova a znova „spochybňovať“ naše zvyky. Nové spôsoby myslenia môžu aj z nudných úloh, ako je upratovanie, urobiť niečo vzrušujúce – alebo ich aspoň zefektívniť.

Vďaka týmto trikom je upratovanie zábava
Mnoho ľudí rado rozdeľuje svoje projekty do niekoľkých krokov. Najmä pri udržiavaní poriadku a celkového upratovania sa hora úloh nezdá tak zahlcujúca. Pokiaľ sa v tomto prístupe spoznávate, tematické dni sú pre vás to pravé!

Škatulka: Upratovanie podľa miestností v dome či byte
Pri zónovom čistení presne špecifikujeme, ktorá lokalita s ktorý deň upratuje. V deň „spálne“ napríklad vymeníme lôžkoviny, vysajeme koberec a vyčistíme skrine aj zrkadlo. Toto rozdelenie nielen pomáha udržiavať prehľad, ale taktiež sa vám každý deň odmení spoľahlivo uprataným priestorom. Pokiaľ bude rutina udržiavaná dostatočne dlho, budete sa vo vašom domove neustále cítiť priamo dokonale!

Príklad: Vyberte si pondelok pre spálňu, utorok pre kúpeľňu, v stredu doveďte k dokonalosti vašu kuchyňu, vo štvrťroku si vezmite na paškál obývaciu izbu a tak ďalej.

Škatulka: Tematické upratovanie
Je tiež užitočné rozdeliť vágny termín „upratovania“ na presné úlohy. Napríklad nastavením jedného dňa v týždni ako „dňa podláh,“ kedy vytrieme a vysajeme všetky podlahy v dome. Na druhú stranu v deň utierania prachu sú všetky povrchy zbavené žmolkov, ktoré sa hromadia príliš rýchlo – majitelia psov a mačiek by teraz mali vedome prikyvovať. Navyše môžete raz za mesiac zaviesť dôkladný upratovací deň, kedy sa napríklad čistia lišty, odpady a ďalšie.

- Reklama -zeny

Mohlo by Vás zajímat

Brněnský večerník

PR článek